fbpx

Biztos veletek is gyakran megesik, hogy munkába/suliba menet gyorsan megennétek valami finomat és viszonylag laktatót, esetleg tízóraira is vennétek valamit, hogy ebédig simán menjen a nap. Persze az a valami legyen friss és lehetőleg ne legyen tartósítószerrel telepumpálva (például előre csomagolt croissant) és hát mindenképpen legyen jó íze. Ha magadra ismertél, akkor biztosan volt már pár rossz élményed különböző pékségeknél, vagy boltokban, ahol vannak péksütemények. Annak érdekében, hogy ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülsz könnyebb dolgod legyen összeszedtük a legjobb pékárú lelőhelyeket. 

#1 LIDL

Az első helyet véleményünk szerint a Lidl érdemli. Hatalmas választékban találunk helyben sütött pékárukat, így egészen biztosan mindenki talál magának valami számára finomat. Ha péksütemény helyett inkább egy otthon elkészített szendviccsel indulnánk útnak, akkor is érdemes először ide benéznünk, ugyanis szendvicsalapanyag a zsemlétől/kenyértől kezdve a zöldségig megtalálható az üzletben, és bár ez a bejegyzés a péksüteményekre fókuszál, azért az esetleges feltétek is fontosak lehetnek a választás szempontjából. Külön kiemelnénk, hogy a Lidlben volt már vegán péksütemény is, illetve vegetáriánus szendvicsfeltét, így a jövőben elképzelhető, hogy az állandó kínálat részévé is válnak. A Lidl péksüteményei között találhatunk laktózmentes finomságokat is, aminek valószínűleg sokan örülnek, hiszen a kisebb pékségeknél nem túl gyakori a laktózmentes túróstáska vagy túrósrétes.

#2 ALDI

A második helyezett nálunk egyértelműen az Aldi.  A választék egy kicsivel kisebb, mint a Lidl üzleteké, ezért lett ez a második és nem az első. Az Aldiban is helyben sütött friss pékáru várja a vásárlókat. Itt is találkozhatunk mindenféle finomsággal, és kiemelendő, hogy az alapokon és egy két péksüteményt leszámítva nincs két egyforma péksütemény az Aldi és a Lidl kínálatában. Érdemes kísérletezni, hiszen sosem lehetünk biztosak melyik péksüti a kedvencünk, ameddig nem próbáljuk ki az összeset. A szendvicsfeltéteket az Aldinál is meg kell említenünk, hiszen az Aldiban állandó terméknek számítanak a vegetáriánus szendvicsfeltétek (a csemegeuborkásat mindenképpen érdemes kipróbálni), valamint a vegán sajt és tejföl is mindig kapható, így aki vegetáriánus vagy vegán, annak okvetlenül érdemes egy látogatást szerveznie az üzletbe. 

#3 TESCO

A harmadik helyezett a Tesco üzletlánc. A választék nagysága alapján egyértelműen a Tesco lenne a nyertes, de nem ez az egyetlen szempont, ami alapján rangsorolunk. A Tescoban mindenféle pákárúval találkozhatunk, vannak nagyon finomak és frissek, azonban vannak kevésbé minőségi termékeik is, így mindenképpen érdemes odafigyelnünk mi kerül be abba a bizonyos zacskóba, amiből csak műanyaggal találkozhatunk számos Tesco áruházban. Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb problémához – ami miatt csak harmadik lehetett az üzlet -, ami nem más, mint a környezettudatosság hiánya. Ha a Tescoban tervezünk pékárut vásárolni, akkor győződjünk meg róla, hogy a lehető legkevesebb csomagolást használjuk, illetve, ha az üzletben nem elérhető, akkor vigyünk magunkkal papírzacskót.

Vegetáriánus és vegán feltétekben a Tesco üzletek kiemelten bővelkednek, így ezért hatalmas pluszpont jár nekik is. Visszatérve a pékáruhoz, ha gyorsan szükségünk lenne tortára, süteményre vendégváráshoz, vagy bármi más alkalomból, akkor érdemes a Tescoba betérnünk, ugyanis rengeteg süteményt és tortát is árulnak, emellett pedig a fánkokról is említést kell tennünk, hiszen nem csak, hogy nagy a választék, a fánkok frissek és elképesztően finomak is!

Reméljük, hogy segített ez a bejegyzés, és ha legközelebb útnak indulsz, akkor könnyebben kiválasztod hova térj be annak alapján, hogy mit szeretnél enni!

Categories: